عصر ظهور

موسسه مجازی امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

عصر ظهور

موسسه مجازی امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

نویسند و گردآورنده مطالب : محمد رضا زارع
#نشر مطالب باذکر نشانی این وبلاگ بلامانع است!
_____________________

حدیث روز:

عَلِیُّ بْنُ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنِ ابْنِ أُذَیْنَةَ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ مِنَ الْخَیْرِ مَا یُعَجَّلُ
اصول کافى جلد3 صفحه: 212 روایة:4

ترجمه :
رسول خدا (ص) فرمود: همانا خدا کارهاى خیر، زود انجام شده را دوست دارد.

__________________________
*دوستان مارا در لینک زیر حتما دنبال کنید.*

دوستانی که بنده را دنبال میکنند، در صورتی که آدرس سایتشان نیز در فهرست دنبال کنندگانمون ثبت باشه و لینک دنبال کردن هم داشته باشند دنبال خواهند شد


تفسیرقران:سوره بقره؛ایه104

دوشنبه, ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۴:۲۹ ق.ظ

«١٠٤»یا أَیُّهَا الَّذِینَ‌ آمَنُوا لا تَقُولُوا راعِنا وَ قُولُوا انْظُرْنا وَ اسْمَعُوا وَ لِلْکافِرِینَ‌ عَذابٌ‌ أَلِیمٌ‌ 

اى کسانى که ایمان آورده‌اید!(به پیامبر)نگویید:«راعِنا»مراعاتمان کن، بلکه بگویید:«اُنظرنا»ما را در نظر بگیر،و(این توصیه را)بشنوید و براى کافران عذاب دردناکى است. 

نکته‌ها: 

برخى از مسلمانان براى اینکه سخنان پیامبر را خوب درک کنند،درخواست مى‌کردند که آن حضرت با تأنّى و رعایت حال آنان سخن بگوید.این تقاضا را با کلمه «راعِنا» مى‌گفتند. 

یعنى مراعاتمان کن.ولى چون این تعبیر در عرف یهود،نوعى دشنام تلقى مى‌شد، ١آیه نازل شد که بجاى «راعِنا» بگویید: «اُنْظُرْنا» تا دشمن سوءاستفاده نکند. 

این اوّلین آیه از آغاز قرآن است که با خطاب: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ‌ آمَنُوا» شروع مى‌شود.و از این به بعد بیش از هشتاد مورد وجود دارد که با همین خطاب آمده است. 

پیام‌ها: 

١-توجّه به انعکاس حرف‌ها داشته باشید. «لا تَقُولُوا راعِنا...» ممکن است افرادى با حسن نیّت سخن بگویند،ولى باید بازتاب آن را نیز در نظر داشته باشند. ٢-دشمن،تمام حرکات و حتّى کلمات ما را زیر نظر دارد و از هر فرصتى که بتواند مى‌خواهد بهره برده و ضربه بزند. «لا تَقُولُوا راعِنا...» 

٣-اسلام،به انتخاب واژه‌هاى مناسب،بیان سنجیده و نحوۀ طرح و ارائه مطلب توجّه دارد. «وَ قُولُوا انْظُرْنا» 

٤-باید در سخن گفتن با بزرگان و معلّم،ادب در گفتار رعایت شود. «لا تَقُولُوا راعِنا وَ قُولُوا...» 

٥-اگر دیگران را سفارش به مراعات ادب مى‌کنیم،باید ابتدا خودمان در سخن با مردم،رعایت ادب را بکنیم. «یا أَیُّهَا الَّذِینَ‌ آمَنُوا» خطاب محترمانه است. 

٦-اگر از چیزى نهى مى‌شود،بهتر است جایگزین مناسب آن معرّفى شود. 

«لا تَقُولُوا راعِنا وَ قُولُوا انْظُرْنا» 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۲/۲۳
محمدرضا زارع

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی