عصر ظهور

موسسه مجازی امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

عصر ظهور

موسسه مجازی امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

نویسند و گردآورنده مطالب : محمد رضا زارع
#نشر مطالب باذکر نشانی این وبلاگ بلامانع است!
_____________________

حدیث روز:

عَلِیُّ بْنُ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنِ ابْنِ أُذَیْنَةَ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ مِنَ الْخَیْرِ مَا یُعَجَّلُ
اصول کافى جلد3 صفحه: 212 روایة:4

ترجمه :
رسول خدا (ص) فرمود: همانا خدا کارهاى خیر، زود انجام شده را دوست دارد.

__________________________
*دوستان مارا در لینک زیر حتما دنبال کنید.*

دوستانی که بنده را دنبال میکنند، در صورتی که آدرس سایتشان نیز در فهرست دنبال کنندگانمون ثبت باشه و لینک دنبال کردن هم داشته باشند دنبال خواهند شد


تفسیرقرآن:سوره بقره؛آیه179

يكشنبه, ۱۰ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۱۴ ب.ظ

#دوستان عزیزی که نماز و روزه و ختم قرآن قضای اموات(ره) برگردنشان میباشد می توانند با مراجعه به منوهای بالای صفحه وبلاگ وارد گزینه نماز و روزه استیجاری شوند واین دین بزرگ را از خود ساقط کنند..  /\   /\

 

 

 

«١٧٩»وَ لَکُمْ‌ فِی الْقِصاصِ‌ حَیاةٌ‌ یا أُولِی الْأَلْبابِ‌ لَعَلَّکُمْ‌ تَتَّقُونَ‌ 
اى صاحبان خرد! براى شما در قصاص،حیات(و زندگى نهفته)است. 
باشد که شما تقوا پیشه کنید. 
نکته‌ها: 
گویا آیه در مقام پاسخ به یک سرى ایرادهایى است که به حکم قصاص،به خصوص از سوى روشنفکر نمایان مطرح مى‌شود.قرآن مى‌فرماید:حکم قصاص براى جامعه انسانى تأمین‌کننده حیات و زندگى است.قصاص یک برخورد و انتقام شخصى نیست،بلکه تأمین‌کننده امنیّت اجتماعى است.در جامعه‌اى که متجاوز قصاص نشود،عدالت و امنیّت از بین مى‌رود و آن جامعه گویا حیاتى ندارد و مرده است.چنانکه در پزشکى و کشاورزى و دامدارى،لازمه حیات و سلامت انسان،گیاه و حیوان،از بین بردن میکروب‌ها و آفات است. 
اگر به بهانه اینکه قاتل هیجان روانى پیدا کرده،بگوییم او رها شود،هیچ ضمانتى نیست که در دیگر جنایت‌ها این بهانه مطرح نشود،چون تمام جنایتکاران در حال سلامت و آرامش روحى و فکرى دست به جنایت نمى‌زنند.با این حساب تمام خلافکاران باید آزاد باشند و جامعه سالم نیز تبدیل به جنگل شود که هرکس براثر هیجان و دگرگونى‌هاى روحى و روانى،هر کارى را بتواند انجام دهد.گمان نشود که دنیاى امروز،دنیاى عاطفه و نوع دوستى است و قانون قصاص،قانونى خشن و ناسازگار با فرهنگ حقوق بشر دنیاست.اسلام در کنار حکم قصاص،اجازه عفو و اخذ خون‌بها داده تا به مصلحت اقدام شود. 
توجیهاتى از قبیل اینکه از مجرمان و قاتلان در زندان با کار اجبارى به نفع پیشرفت اقتصادى بهره‌گیرى مى‌کنیم،قابل قبول نیست.چون این برنامه‌ها، تضمین‌کننده امنیّت عمومى نیستند.اصل،مقام انسانیّت و جامعه عدالت‌پرور است،نه دنیاى پرخطر همراه با تولید بیشتر،آن هم به دست جنایتکاران و قاتلان! 
از آنجا که قانون قصاص،ضامن عدالت و امنیّت و رمز حیات جامعه است،در پایان این آیه مى‌فرماید: «لَعَلَّکُمْ‌ تَتَّقُونَ‌» یعنى اجراى این قانون،موجب خوددارى و جلوگیرى از بروز قتل‌هاى دیگر است. 
حیات،داراى انواعى است: 
١-حیات طبیعى.مثل زنده شدن زمین در بهار و بعد از باران. «یُحْیِ‌ الْأَرْضَ‌» ١
٢-حیات معنوى.مثل دعوت پیامبر که عامل زنده شدن مردم است. «دَعاکُمْ‌ لِما یُحْیِیکُمْ‌» ٢
٣-حیات برزخى که شهدا دارند. «لا تَقُولُوا لِمَنْ‌ یُقْتَلُ‌ فِی سَبِیلِ‌ اللّهِ‌ أَمْواتٌ‌ بَلْ‌ أَحْیاءٌ» ٣
٤-حیات اخروى که براى همه است. «یُمِیتُکُمْ‌ ثُمَّ‌ یُحْیِیکُمْ‌» ٤
٥-حیات اجتماعى در سایه امنیّت و عدالت.نظیر همین آیه «لَکُمْ‌ فِی الْقِصاصِ‌ حَیاةٌ‌» 
پیام‌ها: 
١-اجراى عدالت، تضمین‌کننده حیات جامعه است. «لَکُمْ‌ فِی الْقِصاصِ‌ حَیاةٌ‌» 
٢-تعادل میان رأفت و خشونت،لازم است.خدایى که رحمان و رحیم است، قصاص را رمز حیات مى‌داند. «لَکُمْ‌ فِی الْقِصاصِ‌ حَیاةٌ‌» 
٣-حذف عنصر خطرناک،یک اصل عقلانى است. «یا أُولِی الْأَلْبابِ‌» ٤-زود قضاوت نکنید.ممکن است در برخورد سطحى،قصاص را خوب ندانید ولى با خرد و اندیشه درمى‌یابید که قصاص رمز حیات است. «یا أُولِی الْأَلْبابِ‌» 
٥-تقوا و دورى از گناه،فلسفه احکام دین است.چه احکام عبادى و چه قضایى. ١«لَعَلَّکُمْ‌ تَتَّقُونَ‌» 
٦-قصاص،سبب بازدارى مردم از تکرار قتل است. «لَعَلَّکُمْ‌ تَتَّقُونَ‌» 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۶/۱۰
محمدرضا زارع

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی