تفسیرقرآن:سوره بقره؛آیه200
«٢٠٠»فَإِذا قَضَیْتُمْ مَناسِکَکُمْ فَاذْکُرُوا اللّهَ کَذِکْرِکُمْ آباءَکُمْ أَوْ أَشَدَّ ذِکْراً فَمِنَ النّاسِ مَنْ یَقُولُ رَبَّنا آتِنا فِی الدُّنْیا وَ ما لَهُ فِی الْآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ
پس چون مناسک(حج)خود را انجام دادید،خدا را یاد کنید،همان گونه که پدران خویش را یاد مىکنید،بلکه بیشتر و بهتر از آن.پس بعضى از مردم کسانى هستند که مىگویند:خداوندا! به ما در دنیا عطا کن.آنان در آخرت بهرهاى ندارند.
نکتهها:
گروهى از اهل مکّه،بعد از پایان مراسم حج در محلّى اجتماع کرده و با یاد کردن پدران و نیاکان خود به آن تفاخر و مباهات مىکردند.قرآن دستور مىدهد به جاى تفاخر به نیاکان، خدا را یاد کنید ١و از نعمتها و توفیقات او سخن بگویید و در این کار جدّىتر باشید.
یاد هرکس یا هر چیز،نشانهى حاکمیّت آن بر فکر انسان است.کسى که یاد نیاکان را دارد و به آنان افتخار مىکند،فکر و فرهنگ آنان را پذیرفته است و این یادکرد مىتواند فرهنگ جاهلى را بر جامعه حاکم کند.به همین دلیل حضرت موسى گفت:من گوساله طلائى و پرقیمت سامرى را آتش مىزنم و خاکسترش را به دریا مىریزم.زیرا تماشاى آن،فرهنگ و تفکّر شرک را در انسان زنده مىکند.
پیامها:
١-جهتدهى به ایام فراغت،یکى از وظایف مربّى است. «فَإِذا قَضَیْتُمْ... فَاذْکُرُوا اللّهَ»
٢-یاد خدا،هم از نظر کمّیت باید کثیر باشد؛ «وَ اذْکُرُوا اللّهَ کَثِیراً» و هم از نظر کیفیّت،عاشقانه و خالصانه. «أَشَدَّ ذِکْراً»
٣-سطحىنگر نباشیم.گروهى در بهترین زمانها و مکانها،تنها دعاى آنها رسیدن به زندگى کوتاه مادّى است. «رَبَّنا آتِنا فِی الدُّنْیا وَ ما لَهُ فِی الْآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ»
سلام و خسته نباشید .وبلاگ زیبا و خوبی دارید.اگر مایل به تبادل لینک هستید خوشحال میشم با سایت لینکدونی تبادل لینک داشته باشید با این کار به مدت کمی بازدید شما افزایش پیدا میکنه.منتظرتونم حتما بهم سر بزنید