تفسیرقرآن:سوره بقره؛آیه197
«١٩٧»اَلْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُوماتٌ فَمَنْ فَرَضَ فِیهِنَّ الْحَجَّ فَلا رَفَثَ وَ لا فُسُوقَ وَ لا جِدالَ فِی الْحَجِّ وَ ما تَفْعَلُوا مِنْ خَیْرٍ یَعْلَمْهُ اللّهُ وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزّادِ التَّقْوى وَ اتَّقُونِ یا أُولِی الْأَلْبابِ
(موسم عمره و)حج(در)ماههاى معیّنى است(شوّال،ذىالقعده، ذىالحجه)،پس هرکه در این ماهها فریضهى حج را ادا کند،(بداند که) آمیزش جنسى و گناه و جدال در حج روا نیست و آنچه از کارهاى خیر انجام دهید خدا مىداند.و زاد و توشه تهیه کنید که البتّه بهترین زاد و توشه،پرهیزگارى است.اى خردمندان! تنها از من پروا کنید.
نکتهها:
کلمه«رفث»به معناى آمیزش جنسى و«فسوق»به معناى دروغ و ناسزاگویى و جدال و گفتنِ«لا و اللّه»و«بلى و اللّه»است.
زمان مطرح شده در آیه،ناظر به حج و عمره با هم است.عمره تمتّع در طول سه ماه شوال،ذىالقعده و ذىالحجّه انجام مىشود،ولى زمان حج ماه ذىالحجّه است.
پیامها:
١-در عبادات اسلامى،زمان نقش مهمّى دارد. «اَلْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُوماتٌ»
٢-محیط و فضاى با صفاى حج و مکّه را نباید با ارتکاب گناه و کدورت آلوده نمود. «فَلا رَفَثَ وَ لا فُسُوقَ وَ لا جِدالَ فِی الْحَجِّ»
٣-اعتقاد و یقین به آگاهى خداوند،رمز نشاط و امید در انجام وظائف است. «ما تَفْعَلُوا مِنْ خَیْرٍ یَعْلَمْهُ اللّهُ»
٤-در هر سفرى،زاد و توشه لازم است،بهترین زاد و توشه سفر حج تقواست.
«خَیْرَ الزّادِ التَّقْوى»
٥-پرهیزکارى نشانهى خردمندى است. «وَ اتَّقُونِ یا أُولِی الْأَلْبابِ»
سلام و خسته نباشید .وبلاگ زیبا و خوبی دارید.اگر مایل به تبادل لینک هستید خوشحال میشم با سایت روبکا تبادل لینک داشته باشید با این کار به مدت کمی بازدید شما افزایش پیدا میکنه.منتظرتونم حتما بهم سر بزنید