تفسیر قرآن:سوره بقره؛آیه176
#دوستان عزیزی که نماز و روزه و ختم قرآن قضای اموات(ره) برگردنشان میباشد می توانند با مراجعه به منوهای بالای صفحه وبلاگ وارد گزینه نماز و روزه استیجاری شوند واین دین بزرگ را از خود ساقط کنند.. /\ /\
«١٧٦»ذلِکَ بِأَنَّ اللّهَ نَزَّلَ الْکِتابَ بِالْحَقِّ وَ إِنَّ الَّذِینَ اخْتَلَفُوا فِی الْکِتابِ لَفِی شِقاقٍ بَعِیدٍ
آن(عذاب)به جهت آن است که خداوند کتاب(آسمانى)را به حقّ نازل کرده است و البتّه کسانى که در کتاب(خدا با کتمان و تحریف)اختلاف (ایجاد)کردند،همواره در ستیزهاى عمیق هستند.
نکتهها:
اینهمه تهدید و وعدهى عذاب که براى کتمانکنندگان حقایق دینى بیان شد، ازآنجهت است که خداوند کتاب آسمانى را چنان روشن و واضح و همراه با دلایل و استدلال نازل کرده است که جاى هیچگونه شبهه و ابهام براى کسى باقى نمىماند،امّا با این حال گروهى از مردم براى حفظ منافع شخصى خود،دست به توجیه و تحریف زده و در فهم کتاب آسمانى اختلاف به وجود مىآورند تا به اصطلاح آب را گلآلود نموده و از آن ماهى بگیرند.خداوند در وصف اینان مىفرماید:این گروه در شقاق و جدایى به سر مىبرند.
یکى از راههاى کتمان حقیقت،ایجاد اختلاف است.در سه آیهى گذشته،تمام تهدیدات متوجّه کتمانکنندگان بود.در این آیه به جاى اینکه بفرماید: کتمانکنندگان در شقاقند، فرمود: اختلافکنندگان در کتاب،در شقاقند.این نشاندهندۀ آن است که کتمانکنندگان،همان اختلافکنندگان هستند.زیرا در محیط آلوده به اختلاف است که مىتوان مردم را سردرگم و حقایق را پنهان کرد.
پیامها:
١-منشأ اختلافات دینى و مذهبى،دانشمندان هستند،نه کتب آسمانى. «نَزَّلَ الْکِتابَ بِالْحَقِّ... اِخْتَلَفُوا فِی الْکِتابِ»
٢-کتمان حقایق،موجب شقاق و شکاف و جدایى و پراکندگى است. «شِقاقٍ بَعِیدٍ»