تفسیر قرآن:سوره بقره؛آیه175
#دوستان عزیزی که نماز و روزه و ختم قرآن قضای اموات(ره) برگردنشان میباشد می توانند با مراجعه به منوهای بالای صفحه وبلاگ وارد گزینه نماز و روزه استیجاری شوند واین دین بزرگ را از خود ساقط کنند.. /\ /\
«١٧٥»أُولئِکَ الَّذِینَ اشْتَرَوُا الضَّلالَةَ بِالْهُدى وَ الْعَذابَ بِالْمَغْفِرَةِ فَما أَصْبَرَهُمْ عَلَى النّارِ
آنها( کتمانکنندگان حقّ)کسانى هستند که گمراهى را به بهاى از دست دادن هدایت و عذاب را به جاى آمرزش خریدند.پس به راستى چقدر در برابر عذاب خداوند تحمّل دارند؟
نکتهها:
براى گناه کتمان،هشت تهدید پىدرپى آمده است؛پنج تهدید در آیه قبل،دو تهدید در این آیه و یک تهدید در آیه بعد.شاید در مورد هیچ گناه دیگر اینهمه تهدید پشت سر هم نیامده باشد.
انگیزههاى کتمان حقیقت،زیاد است.از آن جمله مىتوان به غرور،تعصّب نابجاى دینى، حفظ موقعیّت،ضعف نفس،عدم شهامت،تنگ نظرى،سفارش بیگانگان،حفظ مقام و مال اشاره کرد.
توبهى گناه کتمان،تنها استغفار و گریه نیست،بلکه علاوه برآن ،بیان حقایق است.البتّه در مواردى کتمان لازم است مانند آنکه جان کسى در خطر است و یا فساد و خطرى مطرح است.مانند کتمان گناهان خود یا مردم.
پیامها:
١-کتمان حقایق،از گناهان ویژۀ دانشمندان است. «أُولئِکَ الَّذِینَ»
٢-در بیان کتب آسمانى،هدایت و مغفرت الهى است و در کتمان آنها ضلالت و عذاب. «اِشْتَرَوُا الضَّلالَةَ بِالْهُدى وَ الْعَذابَ بِالْمَغْفِرَةِ»
٣- دینفروشى و کتمان حقیقت،سختترین کیفرها را بدنبال دارد.جملهى «فَما أَصْبَرَهُمْ عَلَى النّارِ» در قرآن تنها در مورد این گروه به کار رفته است.
سایتت حرف نداره و مطالبت عالی هستن بیشتر بنویس