تفسیرقران:سوره بقره؛ایه165
#دوستان عزیزی که نماز و روزه و ختم قرآن قضای اموات(ره) برگردنشان میباشد می توانند با مراجعه به منوهای بالای صفحه وبلاگ وارد گزینه نماز و روزه استیجاری شوند واین دین بزرگ را از خود ساقط کنند.. /\ /\
«١٦٥»وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یَتَّخِذُ مِنْ دُونِ اللّهِ أَنْداداً یُحِبُّونَهُمْ کَحُبِّ اللّهِ وَ الَّذِینَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلّهِ وَ لَوْ یَرَى الَّذِینَ ظَلَمُوا إِذْ یَرَوْنَ الْعَذابَ أَنَّ الْقُوَّةَ لِلّهِ جَمِیعاً وَ أَنَّ اللّهَ شَدِیدُ الْعَذابِ
و بعضى از مردم کسانى هستند که معبودهایى غیر از خداوند براى خود برمىگزینند و آنها را همچون دوست داشتن خدا،دوست مىدارند.امّا آنان که ایمان دارند،عشقشان به خدا(از عشق مشرکان به معبودهاشان) شدیدتر است و آنها که(با پرستش بت به خود)ستم کردند،هنگامى که عذاب خدا را مشاهده کنند،خواهند دانست که تمام نیروها،تنها به دست خداست و او داراى عذاب شدید است.
نکتهها:
امام باقر علیه السلام مىفرماید:مراد از«دون اللّه»و«انداد»در این آیه،بتها نیستند،بلکه مراد پیشوایان ستمکار و گمراهند که مردم آنان را همچون خداوند دوست دارند. ١از جهت ادبى نیز کلمه«هم»در«یحبّونهم»،براى انسان به کار مىرود،نه اشیاء.
ریشهى محبّت،کمال دوستى و جمال دوستى است.مؤمنان تمام کمالات و جمالها را در خداوند مىبینند،لذا بیشترین عشق را به او ابراز مىدارند.عشق و محبّت مؤمنان،براساس شایستگى و لیاقت معشوق است و هرگز به سردى و خاموشى نمىگراید.امّا عشق مشرکان، براساس خیال و جهل و تقلید و هوسهاى بیهوده است.
پیامها:
١-پرستش و محبّت غیر خدا در برابر خداوند،ممنوع است. «یَتَّخِذُ مِنْ دُونِ اللّهِ أَنْداداً یُحِبُّونَهُمْ»
٢-احساسات باید در رابطه با اعتقادات باشد. «اَلَّذِینَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلّهِ» ٣-برخى از مردم تا وقتى پردهها کنار نرود و قیامت را مشاهده نکنند،به پوچى و بیهودگى راه و فکر خویش پى نمىبرند. «وَ لَوْ یَرَى الَّذِینَ»
٤-قدرت در جذب نیرو مؤثر است. «أَنَّ الْقُوَّةَ لِلّهِ جَمِیعاً» پس جذب غیر او نشوید.